Коллекция подвижного состава (Leonid Popov).
- Leonid Popov
- Мой типоразмер: HO
- Has thanked: 942 times
- Been thanked: 1677 times
Re: Коллекция подвижного состава (Leonid Popov).
Наступний пацієнт, який з'явився на моєму робочому столі: кіт мегапопулярного та найстарішого нині в експлуатації УЗ електровоза ВЛ8 відомого Вадима Караго. Цю брутальну машину я хочу зробити простою і максимально міцною, наскільки це вийде, бо вона буде ходова.
Коли на фото масштабну модель плутають зі справжньою - це рівень.
- Muton
- Мой типоразмер: НО
- Has thanked: 1027 times
- Been thanked: 1163 times
Щось таке я вже чув, коли ти починав 116-й пиляти. Вибач, не вірю, що буде проста і дубоваLeonid Popov писав: ↑28 лютого 2023, 19:26Цю брутальну машину я хочу зробити простою і максимально міцною

- Leonid Popov

- Leonid Popov
Ходова частина доречі теж фірми SKT (Солошенко/Караго треінз). Дуже проста і без зайвого: двигуни розташовані прямо в редукторах, передача на колеса пряма без "посередників"-карданів. В кожному кузові (не секції, бо ВЛ8 односекційний ДВОКУЗОВНИЙ електровоз, тяга якого передається через всі разом з'єднані шкворнями візки) на цій ходовці по одному моторчику, інші 2 візка немоторні. В мене поки питання нарахунок тяги, бо двигуни маленькі, щоб уміститися в редукторах. Ну, будемо тестувати тягу. У крайньому випадку треба буде ставити ще 2 двигуни, щоб сумарно їх було 4 на моделі.
Востаннє редагувалось 28 лютого 2023, 21:50 користувачем Leonid Popov, всього редагувалось 3 разів.
- Leonid Popov
Ходовка на "випробувальному колі" у Андрія Солошенка)) 

-
- Мой типоразмер: H0
- Has thanked: 726 times
- Been thanked: 713 times
я такий двигун ставив на 9П. Його вистачає щоб обертати колеса через зцепні дишла та тягти 5 вагонів з двома вісями (більше не пробував, бо немає)
-
- Мой типоразмер: Н0
- Has thanked: 994 times
- Been thanked: 549 times
Правильні лобові вікна - це вже радує. А своя ходова - ще більше! Чотири електромотора (навіть досить невеличкі) дозволять тягнути майже повноцінний модельний потяг. Єдина вимога - хоча б по одній обрезиненій колпарі на візок.
Ум человека ограничен, а глупость его - беспредельна.
- Leonid Popov
Подивимось, може і двух моторів буде достатньо для мого домашнього макету. Є також обрезинені колпари на моторних візках.
- Poezdnik
- Has thanked: 110 times
- Been thanked: 100 times
Приветствую!
Мне тоже очень нравятся электровозы этой серии. Радует и то, что в модели планируется использовать “ходовку” нашего производителя.
И еще. Недавно ехал по участку Славянск - Лозовая, на одной из станций которого видел электровоз ВЛ8м с надписью “mariupol”...
Мне тоже очень нравятся электровозы этой серии. Радует и то, что в модели планируется использовать “ходовку” нашего производителя.
И еще. Недавно ехал по участку Славянск - Лозовая, на одной из станций которого видел электровоз ВЛ8м с надписью “mariupol”...
- Leonid Popov
Більш ретельно досліджуючи прототип помітив, що деякі машини мають додаткові рессори по центрам боковин візків, а деякі не мають.
Варіант з пружинами - це модернізована версія. Справа в тому, що серійні ВЛ8 мали незадовільні результати після тестів по впливу на колію на швидкостях вищих за 80 км/год. Після такої модернізації, яка проводилася з 1973 по 1985 роки, конструктивну швидкість підняли з 90 до 100 км/год. Тести впливу на колію були задовільні після цього.
Варіант з пружинами - це модернізована версія. Справа в тому, що серійні ВЛ8 мали незадовільні результати після тестів по впливу на колію на швидкостях вищих за 80 км/год. Після такої модернізації, яка проводилася з 1973 по 1985 роки, конструктивну швидкість підняли з 90 до 100 км/год. Тести впливу на колію були задовільні після цього.
- Leonid Popov
В наборі були стандартні візки без пружин, а більшість машин сучасної епохи їх мають, тому я захотів їх зробити. Звернувшись до товариша, я отримав чудові копійні пружини (3д-друк).
Треба було зробити їх так, щоб вони не відламалися при постійному контакті з руками. Просто клеїти не варіант. Зробив "арматуру" у вигляді штіфтів з 0.5 мм проволоки.
А ще в цій конструкції є "рога" зверху на пружинах. Робити їх на 3д - занадто хрупко. Тому вирішив надати з обрізків травла.
Далі ще проблема: просто на клей не посадиш, бо відламати можна буде дуже просто. Довелося робити "гільзи" з латуні, які вставляються через отвір "рогів" у пружини зверху.
Все це фіксував на гнучкий чорний цианоакрилат фірми АК. Ще для більшої копійності просверлив отвори у самих гільзах.
Міцність конструкції вийшла вищою, ніж я сподівався. На даному етапі задоволений.Коли на фото масштабну модель плутають зі справжньою - це рівень.
- Leonid Popov
Не знаю навіть, навіщо це робити, смислу немає ніякого... Але зробив магістралі подачі піску копійної форми, як на ВЛ8. Ще просверлив отвори на кінцях.
- Leonid Popov
Копийность я конечно очень уважаю, но в последнее время больше всего люблю технологическую продуманность и качество! Когда ты держишь модель в руке, и понимаешь, что она не рассыпается, краска не облущивается быстро, ты не боишься снять кузов-корпус для проведения ТО, на ходу модель не кряхтит/тарахтит/похрустывает, а нормально и плавно ездит. Из того немногочисленного, что я сделал, секция тепловоза 2ТЭ116 почти отвечает моим требованиям. Остальные модели либо хрупкие, либо ходовки самодельные не дотягивают по уровню. Но это так, лирика)))
- Leonid Popov
Забув у своїй темі згадати про ЧС4 та ТЕ7, гарно зібрані для мене Юрою Ковальчуком у стендовому варіанті.
- Leonid Popov
Вот уже почти 5 лет прошло со времени постройки своей первой модели, собранной из кривого и косого кита Камушкина. Не могу смотреть сегодня на неё без улыбки, потому как я её делал, не зная ещё многих моментов и тонкостей моделизма. Тогда было лишь непреодолимое желание сделать ходовую модель принадлежности Украинских железных дорог, которую не купишь у #Пикорокомарклинбраватрикс#))))
Решил вчера заглянуть внутрь, потому как уже забыл некоторые технические тонкости, и обнаружил приятные моменты: модель не боишься разобрать, как обычно это бывает с мелкосерийкой (и моделями ТЭПов, которые я делал впоследствии). Примитивные имитации антенн легко и просто вынимаются из своих посадочных мест:
А кузов держится на ходовке на 2-х винтах по диагонали, и ты не боишься его повредить или ободрать краску, деформируя при отгибании от защёлок:
Очень не люблю, когда от снятого с ходовки кузова висят кучи проводов. На этой модели электрическая цепь освещения замыкается при "одетом" на ходовку кузове благодаря касающимся контактам:
В целом хочется сказать, что мои последующие модели стали лучше выглядеть, но эта - пример простой и прочной ходовой "каталки", на которую не боишься подышать и которую в случае чего можно разобрать лишний раз не повредив.
Решил вчера заглянуть внутрь, потому как уже забыл некоторые технические тонкости, и обнаружил приятные моменты: модель не боишься разобрать, как обычно это бывает с мелкосерийкой (и моделями ТЭПов, которые я делал впоследствии). Примитивные имитации антенн легко и просто вынимаются из своих посадочных мест:
А кузов держится на ходовке на 2-х винтах по диагонали, и ты не боишься его повредить или ободрать краску, деформируя при отгибании от защёлок:
Очень не люблю, когда от снятого с ходовки кузова висят кучи проводов. На этой модели электрическая цепь освещения замыкается при "одетом" на ходовку кузове благодаря касающимся контактам:
В целом хочется сказать, что мои последующие модели стали лучше выглядеть, но эта - пример простой и прочной ходовой "каталки", на которую не боишься подышать и которую в случае чего можно разобрать лишний раз не повредив.
- Барбос
- Мой типоразмер: СЖД
- Has thanked: 531 times
- Been thanked: 525 times
Вот эта концепция мне покоя не даётLeonid Popov писав: ↑28 березня 2023, 10:38... На этой модели электрическая цепь освещения замыкается при "одетом" на ходовку кузове благодаря касающимся контактам:

-
- Has thanked: 494 times
- Been thanked: 301 times
как вариант разъем можно сделать и так: https://www.youtube.com/watch?v=Z8DIQsC ... l=avtobush
- Leonid Popov
На моих ТЭП60 и ТЭП70, которые я делал год назад, так и реализовано. Однако вариант на простом прикосновении контактов проще, т.к. не надо делать внутри модели моток из проводов, даже маленький.
- Leonid Popov
Всім доброго ранку. Вікна моєї хати виходять на схід, і рано вранці в теплі пори року сонце світить прямо у вікна. Побачивши тінь від свого вхідного світлофора, захотілося зробити пару фото свого 116-го, щоб глянути, як модель виглядає на прямих сонячних променях.