Ну що ж, почнемо тему. Побудова другого макету, уже "як треба". Перший макет, розміром 137 на 73 був початий в кінці 2018 року, а, оскільки навичок, знань та сучасного колійного матеріалу у мене не було, зате було трохи П-образу, намагання зекономити та дика чухачка зробити щось уже й негайно, вийшло що вийшло. Я довгий час з ним боровся, покращував, закінчив десь процентів на 70, але останньою краплею стала дивна закономірність падіння рокомашок на деяких стрілках, не допомагала навіть заміна гостряків. Тому плюнув та вирішив зробити по нормальному, тим більше що перший запал "катати поїздочки" уже пройшов - наситився та став більш спокійно підходити до хобі. Тим більше що існуючий макет все ж робочий
Отже, яка задумка - розміри 155 на 100 см. Управління аналог. Концепція - невелика провінційна станція з відгалуженням на промислову гілку з естакадою для вигрузки щебня та ще одним роз"їздом на ній. Зв"язано з тим, що у мене є досить дрібного гравію, з якого можна зробити вантаж щебня та склад з 6-ти бттбшних хопперів плюс 2-осні піввагони. Архітектуру станції хочу підібрати таку, щоби підходило як під Європу, так і УЗ десь на Закарпатті. По рельєфу - ліс та річка, без значних перепадів по вистоті. Гляйсплян додається. Був би вдячний за критику ту поради.