Ремонт моторчиків piko

Що та як скручувати так, щоб не доломати остаточно
Аскольд
Мой типоразмер: НО
Has thanked: 429 times
Been thanked: 516 times

Re: Ремонт моторчиків piko

Повідомлення Аскольд »

burbon писав:
22 серпня 2024, 06:12
З підвищенням обертів вал починає кидати по стінках просадженого сухого підшипника, входячи в резонанс звідки і підвищення опору і як наслідок підвищення струму.
При підвищення опору струм знижується. ;) Закон Ома!
А вот якщо падають оберти внаслідок підгальмовування ротора, то струм зростає.
youdmit
Мой типоразмер: H0, H0e
Has thanked: 1951 times
Been thanked: 4008 times

Повідомлення youdmit »

Аскольд писав:
22 серпня 2024, 23:12
При підвищення опору струм знижується. Закон Ома!
Давайте відповідально робити зауваження.
Мова про механічний опір обертанню.
Я сотый раз, опять начну сначала... (А.Макаревич)
Okeksandrshasta
Мой типоразмер: НО
Been thanked: 2 times

Повідомлення Okeksandrshasta »

Доброго дня. Значить вирішив проблему мотортележки є44. Від часу втулки статора зношуються, і сам вал ротора також. Щоб не було гальмування і неприєиного звуку. Треба підкладати шайби( з двох кінців ротору, від кінця з ламелями і з другого кінця ) шайби або з розборки, або я робив із пластикової пляшки. Із темної виходять товщі, із прозрачної тонші. Дремелем робите отвір і обточуєте вирізані мікро шайби до нужного діаметру. Шайби підкладав по 3 штуки з кожної сторони.
На другому є44 з моторчиками рішив по іншому. Взяв коректор і помалював ротор, ваткою розмазав по ротору до одноманіття. Як висох коректор (5 хв) збираю і вмикаю на пару секунд. Потім розбираю, виймаю ротор і дивлюся де черкає. Обклеюю малярним скотчем, і дремелем знімаю метал ротора там де черкає. Дуже обережно ! Так може бути биття ротора , але ще ж модель, для таких обертів норм. Як довго прослужить, чи буде бистріше розбивати втулки - побачимо. Потім все відмиваємо і збираємо.отак я відремонтував три електровоза. Може комусь пригодиться!
І ще одне. Якщо у вас одна тележка їзде швидше за іншу, то вам треба в дроселях одного двигуна відмотати 2-3витка . Кожної котушки.в одній я відмотував по пів котушки . Це пов'язано з тим що ротори різних партій, і супротив між ламедями може різнитися від 50 до 70 ом. Але ж ви зрозумієте що ідеалу не буде!
Відповісти

Повернутись до “Ремонт та обслуговування”