Дискуссія на тему навісних деталей

Апгрейд та конверсії
burbon
Супермодератор
Мой типоразмер: TT, Z, H0e
DIGITAL DCC/mfx
Ремонт, обслуговування та оцифровка моделей Z, N, TT, H0, 1, G
Has thanked: 241 times
Been thanked: 977 times

Re: Дискуссія на тему навісних деталей

Повідомлення burbon »

Fmodel писав:
Вчора, 18:05
1) Якщо на рахунок заготовок у кітах, наочний приклад був. У вигляді кіта для збирання плацкартного вагону, а потім етапи його збирання періодично викладалися у одній з груп Фейсбук, де було про це сказано, і показано.
Вибачте, по помийках не лажу
Fmodel писав:
2) Ви, знаєте, несподіване питання. Ніби, ви, судячи з усього, маєте великий досвід, і повинні знати, що сучасні технології відливання, ніби, дозволяють робити суцільні корпуси та ін., але все одно, складність тут різна буває.
А, по-друге, вам простіше і швидше зв'язатися з паном Караго, паном Дяченко і котрі вам усе розкажуть детально. Наприклад, кіт, який я зараз роблю, ЧС4. Корпус зклеєний з декількох частин. Можете спитати у виробника, хоч зараз.
Дуже, дуже Вам дякую! Обов'язково зв'яжусь з Вадиком, Андрієм та Сашею для консультацій з цього приводу/
А тепер додаю фото. Тикнить пальцем в якому місці корпус ЧС4 зібраний виробником, чи що Ви там мали на увазі?
kit3.jpg
Чи може ще на якомусь кіті є встановлені виробником елементи. Ви кажіть, не соромтесь.
kit4.jpg
Лучше много раз по разу, чем ни разу много раз...
burbon
Супермодератор
DIGITAL DCC/mfx

Повідомлення burbon »

Fmodel писав:
...Ніби, ви, судячи з усього, маєте великий досвід, і повинні знати, що сучасні технології відливання, ніби, дозволяють робити суцільні корпуси та ін., але все одно, складність тут різна буває....
І да, мабуть Ви не повірите, але я маю трішечки досвід в проєктуванні та виготовлені моделей з різних матеріалів, в тому числі суцільно з металу...
Ось один з прикладів що Ви не побачите в жодному ФБ або ТГ
Hyundai process 114.jpg
Hyundai process 32.jpg
Hyundai process 18 c.jpg
Fmodel
Мой типоразмер: H0, 1/35, 1/72, 1/144
Has thanked: 2 times
Been thanked: 33 times

Повідомлення Fmodel »

burbon писав:
Вчора, 19:20
Дуже, дуже Вам дякую! Обов'язково зв'яжусь з Вадиком, Андрієм та Сашею для консультацій з цього приводу/
А тепер додаю фото. Тикнить пальцем в якому місці корпус ЧС4 зібраний виробником, чи що Ви там мали на увазі?
kit3.jpg
Чи може ще на якомусь кіті є встановлені виробником елементи. Ви кажіть, не соромтесь.
kit4.jpg
Ну, ви мене поставили в неординарне положення. )))) Або ви мене спеціально провокуєте? :D :D :D А що тут такого? Звичайні буденні речі та технології, в яких нічого поганого немає. До прикладу. Ось фото набору для склейки моделі СДПМ з інету. Є фото і від інших користувачів, аналогічно набори виглядають, як і той, що я придбав.
4617250195_w640_h640_4617250195.jpg
А ось як виглядає рама з обома плугами. Або, може, дійсно, є швидкі і практичні технології, як так деталь відлити цілком?
IMG_20260302_201308~2.jpg
А ось фото деталі одного з крил плуга. Явно дуже недоцільно зробити таку дуже складну форму, і відлити цілком таку деталь. Та в взагалі, можливо?
IMG_20260302_201553~2.jpg
IMG_20260302_201535~2.jpg
via982
Мой типоразмер: Н0
Has thanked: 27 times
Been thanked: 198 times

Повідомлення via982 »

Stinky писав:
Вчора, 15:12
Как понять частично собранными? Шота я не припоминаю таких смоляных китов. :?
У Модели з таким стикався. У кіті критого вагону кузов був не суцільно вилитим, а зклеєним з окремих стінок та даху.
Рашистам - пекло!
Stinky
Супермодератор
Мой типоразмер: Н0
Has thanked: 1497 times
Been thanked: 3236 times
Контактна інформація:

Повідомлення Stinky »

Ну ок. У "моделы" да были собранные кузова. Так в чем горюшка? Плохо если собраны криво. А так пол работы уже сделано.
А в Ките ЧС или данном снегаче что предсобрано? Вроде цельные отливки. :roll:
Зображення
glorg
Мой типоразмер: Z, N, TT, H0, H0e
Has thanked: 616 times
Been thanked: 683 times

Повідомлення glorg »

Fmodel писав:
Вчора, 20:47
Ось фото набору для склейки моделі СДПМ з інету. Є фото і від інших користувачів, аналогічно набори виглядають, як і той, що я придбав.
Прошу прощения, но только что речь шла о ките ЧС4, кажется? А это СДПМ.
Сам киты не собираю, но просто интересно, коль уж зашел разговор.
На самом деле непонятно, что плохого, если даже производитель за Вас собрал (правильно собрал, а не заставил решать головоломку) какой-то узел и облегчил Вам жизнь. Не усложнил же. Это ж не "вакуумные" модели вырезать из листа и клеить.
Fmodel писав:
Например, вместо деталей, в наборе банально заготовки для них. Ну, так быть не должно, конечно.
Прошу меня простить за вопросы, но учитывая, сколько критики производителей в ваших темах за столь короткий период, хотелось бы пример кита "как должно быть". Если он у Вас еще не в материале, то можно рендер хотя бы? Как упоминалось уже, сам киты практически не собирал, вот думаю как раз присмотреть какой-нибудь кит, хотелось бы знать, как выбрать стоящий, чтоб не тратить зря время. И если кит локомотива, то как узнать, какого диаметра светодиоды можно ставить на передние и задние фары. ;)

Р.S. Разговор же начинался с того, что мелкие навесные ставить трудно. А тут уже предварительно собранные части китов как-то не устраивают. Как мы так сменили тему?..
burbon
Супермодератор
DIGITAL DCC/mfx

Повідомлення burbon »

Fmodel писав:
Ну, ви мене поставили в неординарне положення. )))) Або ви мене спеціально провокуєте? :D :D :D
Авжеж, Ви написали про ЧС4, я додав фото і хотілося би побачити про що мова, що Ви мали на увазі. Де що предзібране виробником?
Fmodel писав:
А що тут такого? Звичайні буденні речі та технології, в яких нічого поганого немає. До прикладу. Ось фото набору для склейки моделі СДПМ з інету. Є фото і від інших користувачів, аналогічно набори виглядають, як і той, що я придбав. 4617250195_w640_h640_4617250195.jpg
А ось як виглядає рама з обома плугами. Або, може, дійсно, є швидкі і практичні технології, як так деталь відлити цілком? IMG_20260302_201308~2.jpg
А ось фото деталі одного з крил плуга. Явно дуже недоцільно зробити таку дуже складну форму, і відлити цілком таку деталь. Та в взагалі, можливо?
IMG_20260302_201553~2.jpg
IMG_20260302_201535~2.jpg
Ну на першому фото (та що з магазина Ігоря) я бачу окремо кузов насаджений для фото на раму та візки. Там все окремо.
Стосовно другого фото я сумніваюсь що то орігінал, а не перелита піратка. Якщо всеж таки орігінал то розробник такий собі... Жодний нормальний інженер (не тіктокер) не буде робити таке неподобство. Це просто не технологічно.
Відповісти

Повернутись до “Доопрацювання серійних моделей”