2М62У/ДМ62/М62УП. Поєднання рами "Рокомашки" з візками "Роколюськи".
- Arkee
- Мой типоразмер: TT
- Has thanked: 98 times
- Been thanked: 163 times
2М62У/ДМ62/М62УП. Поєднання рами "Рокомашки" з візками "Роколюськи".
Вітання. Давно мене тут не було. Війна внесла свої корективи, я так розумію що далеко не у мене одного. Та все ж справа моделізму живе і хочу поділитися з тим, як мені вдалося посадити раму Машки на візки від Люськи.
Востаннє редагувалось 07 липня 2024, 13:48 користувачем Arkee, всього редагувалось 2 разів.
- Arkee
Re: 2М62У/ДМ62/М62УП. Поєднання рами "Рокомашки" з візками "Роколюськи".
Почнемо з прототипу. Минулого року розжився смоляним корпусом М62 з блочними буферними ліхтарями від Вадима Римбовського і вирішив зробити собі промисловий ДМ62. В Україні якраз є один, колишній "чорнобильський". Але мова зараз не про прототипи.
Отже, візки М62 та br232 у Роко хоча й співпадають принципово, та все ж досить різні й без посиленої "роботи напильником" їх посадити на раму "машки" не вийде. Посадочне гніздо на "люсіних" візках занадто маленьке та плитке, тому не досідає на шкворень. Тому перш за все беремо дриль і свердлимо їх. Свердлимо досить глибоко. Так, я в результаті цього просвердлив в одному місці дірку всередину редуктора. На роботу не впливає, головне гарно вимити від опілок, яких, кажу зразу, буде ще багато. Паралельно з цим, вкорочуємо шкворні. Глибину посадки регулював "на око", по положенню візка відносно рами, також маючи для порівняння візок від М62.
Отже, візки М62 та br232 у Роко хоча й співпадають принципово, та все ж досить різні й без посиленої "роботи напильником" їх посадити на раму "машки" не вийде. Посадочне гніздо на "люсіних" візках занадто маленьке та плитке, тому не досідає на шкворень. Тому перш за все беремо дриль і свердлимо їх. Свердлимо досить глибоко. Так, я в результаті цього просвердлив в одному місці дірку всередину редуктора. На роботу не впливає, головне гарно вимити від опілок, яких, кажу зразу, буде ще багато. Паралельно з цим, вкорочуємо шкворні. Глибину посадки регулював "на око", по положенню візка відносно рами, також маючи для порівняння візок від М62.
Востаннє редагувалось 07 липня 2024, 13:50 користувачем Arkee, всього редагувалось 1 раз.
- Arkee
На фотах чорний візок - перепиляний, сірий - оригінал.
Підігнавши по висоті, ми отримуємо змогу встановити візки на раму за допомогою рідних "люськіних" фіксаторів. Кардани ідуть рідні "машкові" . Але нові візки дещо нижчі, тому кардани ідуть під кутом вниз і таким чином труть об раму. Тому беремо напильник, або дремель і у рамі над шкворнями робимо виїмки, щоби кардани нічого не заважало.
Підігнавши по висоті, ми отримуємо змогу встановити візки на раму за допомогою рідних "люськіних" фіксаторів. Кардани ідуть рідні "машкові" . Але нові візки дещо нижчі, тому кардани ідуть під кутом вниз і таким чином труть об раму. Тому беремо напильник, або дремель і у рамі над шкворнями робимо виїмки, щоби кардани нічого не заважало.
- Arkee
Найважчий етап наступає тоді, коли пробуєш встановлювати зчепки. Торці візків впираються. Знову беремо напильник та пиляємо торці, в разом з ними і фіксатори, а також можна й трохи самі динамічні механізми. На фото видно. Пиляємо, приміряємо до бажаного результату. Результат - машка бодро бігає на нових візках, возить піввагони від Гончаренка, навантажені набоями від "калаша". Попереду доводка і найважче для мене - фарбування.
- vover
- Супермодератор
- Мой типоразмер: H0
- Has thanked: 1252 times
- Been thanked: 472 times
Отличнейшая тема!!! Спасибо топикстартеру
"але есть одне але" (С) На моих тележках роколюськи конструктив совсем другой.
- во первых - на моих другое совершенно крепление токосъёмов
- во-вторых у меня посадочные гнезда на тележках наоборот - огромные и их нужно уменьшать
- в третьих блок для шахт NEM на моих телегах больше (намного сильнее выступает вперед) и его весь нужно спилить
- ну и наконец - ни мох тележках редуктор высокий - полностью совпадает с машкинскими

"але есть одне але" (С) На моих тележках роколюськи конструктив совсем другой.

- во-вторых у меня посадочные гнезда на тележках наоборот - огромные и их нужно уменьшать
- в третьих блок для шахт NEM на моих телегах больше (намного сильнее выступает вперед) и его весь нужно спилить

- ну и наконец - ни мох тележках редуктор высокий - полностью совпадает с машкинскими
- Arkee
У Вас Н0? Бо я про ТТ пишу, Н0 Машку і Люську в руках не тримав...vover писав: ↑08 липня 2024, 10:54Отличнейшая тема!!! Спасибо топикстартеру![]()
"але есть одне але" (R) На моих тележках роколюськи конструктив совсем другой.![]()
- в третьих блок для шахт NEM на моих телегах больше (намного сильнее выступает вперед) и его весь нужно спилить![]()
- Arkee
На фото порівняння візка Тт-шних "Машки" (зліва) та "Люськи" (непиляного), а також наскільки високо у ТТ-люськи сидять візки відносно рами
- vover
- Супермодератор
- Мой типоразмер: H0
- Has thanked: 1252 times
- Been thanked: 472 times
Сорри - мой косяк - не доглядел. Да - я про Н0.
Они такие похожие блин.... "До чего техника дошла" (С)
- Arkee
Ну, я думаю і в Н0 теж щось придумати можна 
Планую ще 2ТЕ10У робити, буду раму Люськи надвоє різати.
А щодо блоку НЕМ - я теж його спилював на візку. Машка має на корпусі. Просто редуктор візків тер на пластику.

Планую ще 2ТЕ10У робити, буду раму Люськи надвоє різати.
А щодо блоку НЕМ - я теж його спилював на візку. Машка має на корпусі. Просто редуктор візків тер на пластику.