Початок мого залізничного хоббі настав на третій день народження, коли посеред інших іграшок мені хтось із родичів подарував Pikо'шний семивіконник. Звісно будучи ще дитиною я до кінця не розумів настільки значущу, майже сакральну для мене роль цього подарунку. Правду кажуть, що все підсвідоме та несвідоме закладається в нас у дитинстві, інтерес до інженерних витворів цікавив мене і все подальше життя.
Справжнє знайомство з цим чудовим хоббі відбулося у 3му класі школи, коли йдучі з батьками у книжковий магазин на Лівобережній у Києві я потрапив до стенду із стартовими наборами та вітриною із вагонами, там тоді знаходився відомий у наших колах магазин Larkot
Один погляд на макет із паровозом, іскра, буря, кохання з першого погляду

Вже влітку 2009 року (після вмовлянь довжиною у пів року) я стаю гордим власником стартового набору фірми Walthers Протягом 2х років на дні народження та свята купував собі різні вагони та поповнив колекцію паровозом 0-6-0
Події 2014 року змусили продати всю колекцію. Тоді будучи 15тирічним хлопцем звісно думав що залізнички то для дітей а в 15 років вже мають бути інші інтереси

Відродження трапилось у 2019му році, коли дізнався що у дівчини залищились старі набори Piko ще із дитинства її батька.
Маючи гарне джерело доходу я знову вирішив відродити своє хоббі та почати формувати власну колекцію.